HOME

     
 ADRES

   OPENINGSTIJDEN
  
     VERZORGING


Cactussen & Succulenten

Als up deze link klikt .

Komt u automatisch op de
Flora Holland pagina waar de artikelen van
Cactuskwekerij van der Linden B.V. staan gepresenteerd
Bij de link (themadag) kunt u bijvoorbeeld zoeken naar kerst Hier krijgt u alle kerstartikelen

VERZORGINGSTIPS

Verzorging

Standplaats

Cactussen houden van een zonnige standplaats, Bij te veel schaduw krijgen de planten een grauwe kleur en fileren ze. Zorg voor een goed doorlaatbare grond, die een neutrale tot licht zure pH (tussen 6 en 7) heeft. De cactusgrond die in de handel te verkrijgen is voldoet aan de gestelde eisen. Het verpotten van cactussen moet enkel gebeuren als de cactus te groot is geworden in verhouding tot de pot. Dit moet soort afhankelijk om de 3 5 jaar gebeuren. De beste periode om te verpotten is het voorjaar. Verpotte planten giet men het best pas na 10 14 dagen omdat beschadigde wortels nog wat moeten herstellen.

Temperatuur

De meest optimale temperatuur ligt rond de 25C gedurende de zomer. Bij echt zonnige dagen mag deze temperatuur oplopen tot 35C zonder dat er problemen optreden, zorgt er dan wel voor de cactus voldoende vocht ter beschikking heeft. Gedurende de winter zijn de planten in rust en kan de temperatuur dalen tot 10C. De voorwaarde is wel dat de planten droog moeten staan.

Water en bemesting

Het gieten is een moeilijker zaak. Een algemene regel is dat men de cactus pas moet gieten als de potkluit volledig droog is (ook onderaan). In winter (oktober-maart) mag men niet gieten omdat de planten dan hun rustperiode kennen. Het bijmesten gebeurt met een in handel verkrijgbare cactusmeststof welke een laag stikstofgehalte heeft. Gedurende de zomer is het aan te raden om 1 maal per maand bij te mesten.